Hadaana

Lesprogramma
Voor kleuters in de leeftijdsgroep 4 t/m 5 jaar biedt ICCLR Hadaana-lessen aan. Hadaana groepen zijn kleuterklassen waarbij kinderen spelenderwijs kennismaken met de Arabische taal. Ze worden op deze manier voorbereid op het leren, dat vanaf niveau 1 in het “officiële reguliere leertraject” gaat plaatsvinden. Voor ICCLR is de kleuterfase cruciaal voor het succes van het officiële leertraject. ICCLR is één van de weinige organisaties die onderwijs op dit niveau aanbiedt.

Leermiddelen
Het benodigde leerboek wordt door ICCLR beschikbaar gesteld. Overige schoolspullen dienen zelf aangeschaft worden.

Lestijden en niveaus
De Hadaana les wordt één keer per week gegeven op de maandag- of woensdagmiddag tussen 15:30 – 17:30 uur. Kinderen die voor een tweede jaar Hadaana-onderwijs volgen krijgen een uitgebreider programma dan de kinderen die voor het eerst Hadaana-les volgen.

Lesgeld
Lesgeld voor dit onderwijsprogramma bedraagt € 15,- per maand. Meer informatie over (betaling van het) lesgeld  en de ledenkorting kan je terugvinden in de onderwijsgids (terug te vinden op icclr.nl/onderwijs)

Overige informatie
Een kind dat niet zindelijk is kan helaas niet toegelaten worden tot het Hadaana onderwijs.

Kinderen brengen en ophalen
We willen u vragen om u aan onderstaande regels te houden bij het brengen en ophalen van uw kind(eren):

  • parkeer uw auto op de parkeerplaats in de daarvoor bestemde vakken. Zowel bij het brengen als ophalen;
  • breng uw kind(eren) zelf naar zijn/haar klaslokaal;
  • bij het ophalen wacht u buiten tot de juffrouw met uw kind naar buiten komt aan de kant van de vrouweningang. Van de mannen wordt verwacht dat ze op gepaste afstand wachten;
  • zorg ervoor dat bij ons bekend is welke personen (maximaal 3) uw kind mogen ophalen;
  • wees op tijd. Breng uw kinderen niet te vroeg naar de moskee en haal ze niet te laat op. De kinderen dienen opgehaald te worden op de afgesproken tijdstippen;
  • in geval van dringende situatie (u bent verhinderd of te laat bij het ophalen van uw kind) belt u dit nummer: 030 210 24 77 en kiest u voor optie 4.

Inschrijven voor Hadaana 4 – 5 jaar is op dit moment niet mogelijk. De inschrijvingen worden eens per jaar open gezet. Meld je aan voor onze WhatsApp kanaal en blijf op de hoogte van wanneer inschrijven weer mogelijk is.