Arabisch (mannen)

Arabische les Mannen
Het leren en begrijpen van de Arabische taal is van essentieel belang. Het is de taal van de Koran. Allah Zegt: “En waarlijk, dit (de Koran) is een openbaring van de Heer der Werelden. De Heilige Geest (Djibril) heeft het nedergebracht. Op jouw hart (O Mohammed), opdat je tot de waarschuwers behoort. In duidelijke Arabische taal. [26:192-195]

Met dit vers in gedachten streven we ernaar onze cursisten zo goed mogelijk de Arabische taal zowel in woord en schrift bij te brengen. Momenteel volgen ongeveer 60 broeders de Arabische lessen binnen verschillende niveaus, voor zowel beginners als semi-gevorderden.

Lesprogramma
De cursisten krijgen in deze lessen de mogelijkheid om geleidelijk de Arabische taal te leren lezen en te begrijpen en zich verder de verdiepen in de grammatica regels waar veel nadruk en aandacht wordt besteed aan woordenschat en gespreksconversaties.

Leermiddelen
Het benodigde leerboek wordt door ICCLR beschikbaar gesteld. Overige schoolspullen dienen zelf aangeschaft worden.

Lestijden en niveaus
Er wordt in het onderwijsjaar 2022-2023 Arabische les gegeven aan 3 groepen:
• Niveau 1 (beginners) / Zondagavond / 19:00 – 21:00 uur
• Niveau 1 (beginners) / Maandagochtend / 19:00 – 22:00 uur
• Niveau 2/3 (semi-gevorderd) / Dinsdagavond / 19:00 – 22:00 uur

Lesgeld
Het lesgeld voor dit onderwijsprogramma bedraagt € 15,- per maand en dient bij aanvang van de lessen voldaan te worden naar het ICCLR rekeningnummer NL39 INGB 0009 3687 42 onder vermelding van de volledige naam/lesgeld 2022-2023. Het lesgeld kan ook via de website voldaan worden: https://icclr.nl/donaties-en-lidmaatschapsgeld/ (en dan optie lesgeld)
Het lesgeld wordt o.a. gebruikt om de docenten, leermiddelen, inventaris, etc. mee te betalen. De opbrengsten vanuit de onderwijs-gerelateerde activiteiten komen volledig ten goede van het onderwijsprogramma.

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk.  Meld je aan voor onze WhatsApp kanaal en blijf op de hoogte van wanneer inschrijven weer mogelijk is.