Arabisch 13-17

Lesprogramma
Aansluitend op het traject 6-12 jaar kan een leerling doorstromen naar onderwijs voor (jong)volwassen. Dit is een traject waarin de leerling zich nog meer verdiept in de Arabische taal. De grammatica en andere aspecten van de Arabische taal komen hier aan bod.

Ook worden er diverse activiteiten voor deze jongeren georganiseerd om zo de islamitische normen en waarden over te brengen en zich maatschappelijke betrokken te voelen door:

  • hun culturele achtergrond in overeenstemming te brengen met de Europese context, om hun trots en hun identiteitsevenwicht te consolideren;
  • het overbrengen van de universele morele waarden: onderwijs voor vrede, erkenning van de ander en menselijke solidariteit.

Leermiddelen
Het benodigde leerboek wordt door ICCLR beschikbaar gesteld. Overige schoolspullen dienen zelf aangeschaft worden.

Lestijden en niveaus
Voor de jongens           zondagmiddag             14:30 tot: 17:30
Voor de meiden            zaterdagmiddag          14:30 tot: 17:30

De niveaus zijn onder te verdelen in beginner, semi-gevorderde en gevorderde.

Lesgeld
Lesgeld voor dit onderwijsprogramma bedraagt € 15,- per maand. Meer informatie over (betaling van het) lesgeld  en de ledenkorting kan je terugvinden in de onderwijsgids (terug te vinden op icclr.nl/onderwijs)

Inschrijven voor Arabisch 13 – 17 jaar is op dit moment niet mogelijk. De inschrijvingen worden eens per jaar open gezet. Meld je aan voor onze WhatsApp kanaal en blijf op de hoogte van wanneer inschrijven weer mogelijk is.