Arabisch 6-12

Lesprogramma
De leerlingen van deze leeftijdsgroep krijgen in deze lessen de mogelijkheid om geleidelijk de Arabische taal te leren en de basiskennis over de Islam op te doen. Aan het eind van het traject zijn de leerlingen in staat om belangrijke vaardigheden (spreken, schrijven, lezen en luisteren) van de Arabische taal toe te passen.

Arabisch leren gebeurt in deze fase via verschillende activiteiten, om de motivatie van de leerlingen altijd te behouden. Hiervoor gebruikt het ICCLR ‘Sanabel’ als basismethode voor het onderwijzen van de Arabische taal, ondersteunt met ‘Alefbata’ digitale lesmateriaal.

Het ‘Alefbata’-programma is ontworpen voor leerlingen van 4-12 jaar en vereist geen voorafgaande geletterdheid. De vroege stadia van het programma zijn erop gericht het alfabet in zijn verschillende vormen te onderwijzen, terwijl de geavanceerde stadia erop gericht zijn de basis-principes van lezen en schrijven aan te leren, met de mogelijkheid om korte zinnen te vormen.

Leermiddelen
Het benodigde leerboek wordt door ICCLR beschikbaar gesteld. Overige schoolspullen dienen zelf aangeschaft worden.

Lestijden en niveaus
Ons programma omvat een cursus over meerdere jaren voor 4 uur wekelijkse lessen:

  • Zaterdagochtend van 09:30 tot 13:30 uur
  • Zaterdagmiddag van 14:00 tot 18:00 uur
  • Zondagochtend van 09:30 tot 13:30 uur
  • Zondagmiddag van 14:00 tot 18:00 uur

Er kunnen maximaal 4 niveaus gevolgd worden in deze fase, verspreid over een periode van 2 tot 6 jaar of meer, afhankelijk van de investering van de leerling en zijn/haar ambitie.

Elk niveau vindt plaats over een periode van ten minste twee jaar, of meer, afhankelijk van de voortgang van de leerling en zijn/haar aanwezigheid op de lessen.

Lesgeld
Lesgeld voor dit onderwijsprogramma bedraagt € 15,- per maand. Meer informatie over (betaling van het) lesgeld  en de ledenkorting kan je terugvinden in de onderwijsgids (terug te vinden op icclr.nl/onderwijs)

Inschrijven voor Arabisch 6 – 12 jaar is op dit moment niet mogelijk. De inschrijvingen worden eens per jaar open gezet. Meld je aan voor onze WhatsApp kanaal en blijf op de hoogte van wanneer inschrijven weer mogelijk is.