Islam

duhr 13:38
fadjr
04:00
duhr
13:38
asr
17:36
maghreb
20:56
isha
23:07

Kennis van de Islam

De islam is geen nieuwe godsdienst, maar een vervolmaking van dezelfde fundamentele waarheid die Allah swt door middel van Zijn profeten eerder aan de mensheid heeft geopenbaard. Dit is een manier van leven die gekenmerkt wordt door vrede met Allah swt, in jezelf en met Zijn creatie. De naam van Gods religie โ€˜islamโ€™ is niet door mensen verzonnen. Het is door Allah swt als naam voor Zijn religie gekozen en Hij heeft het duidelijk vernoemd in Zijn laatste openbaring aan de mens. In het laatste geschrift van de Goddelijke openbaring, de Koran, verklaart Allah swt het volgende:

{…ุงู„ู’ูŠูŽูˆู’ู…ูŽ ุฃูŽูƒู’ู…ูŽู„ู’ุชู ู„ูŽูƒูู…ู’ ุฏููŠู†ูŽูƒูู…ู’ ูˆูŽุฃูŽุชู’ู…ูŽู…ู’ุชู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ู†ูุนู’ู…ูŽุชููŠ ูˆูŽุฑูŽุถููŠุชู ู„ูŽูƒูู…ู ุงู„ู’ุฅูุณู’ู„ูŽุงู…ูŽ ุฏููŠู†ู‹ุง…}
[3 ุงู„ู…ุขุฆุฏุฉ: ู…ู† ุงู„ุขูŠุฉ]
{ … heden heb Ik uw religie voor u vervolmaakt, en Mijn gunst aan u voltooid, en Ik heb de Islam voor u als religie gekozen…}
[Al-Ma-idah โ€“ De Tafel: Ayaat 3]

Met het aanbieden van islamitisch onderwijs neemt het ICCLR haar verantwoordelijkheid en vervult het haar islamitische plicht. Hiermee biedt het ICCLR iedereen de mogelijkheid om kennis op te doen over fundamentele zaken binnen de geloofsleer en het praktiseren van bepaalde rituelen die de moslim verplicht hoort te kennen.

Programma aanbod Islam

Op dit moment bieden we als onderdeel van ons islamitisch curriculum basisstudie islam. Je kunt hieronder (klik op het plusje)ย  meer informatie vinden over basisstudie islam en ook inschrijven.

IslamBasisstudie Islam

Basisstudie Islam

Tijdens de basisstudie Islam wordt u de basis van de Islam op een eenvoudige en duidelijke manier stap voor stap uitgelegd. U leert zowel over de grondbeginselen van het geloof als over de praktische handelingen die verbonden zijn aan het bidden. Hiernaast worden ook andere onderwerpen besproken die verband houden met het geloof, rituelen en gedragsregels.

De volgende vakken worden tijdens deze studie behandeld:
โ€“ Aqiedah (zuilen van de Imaan)
โ€“ Figh (zuilen van de Islam)
โ€“ Hadith (de 40 Hadith van Imam Nawawi)

De cursus wordt verzorgd door de docenten: Abdeljalil Sayfaoui, Zakaria Hajji en Fatima Amghar. De colleges zijn in het Nederlands met de bronteksten direct uit het Arabisch.

Op dit moment bieden wij vijf modules aan. Op basis van jouw niveau kan jij je aansluiten bij de module die het beste bij je past.

Jaarplanningen
Het ICCLR werkt met jaarplanningen voor de verschillende categorieรซn. De jaarplanning van de cursus Basisstudie Islam kan hieronder bekeken worden.

Jaarplanning Basisstudie Islam 2021-2022

Lesgeld
Lesgeld voor een heel onderwijsjaar bedraagt โ‚ฌ15 per maand,-. Voor nieuwe broeders en zusters in de Islam is de cursus gratis.

Inschrijvingen Basisstudie Islam

Voor broeders en zusters vanaf 13 jaar en ouder is het tot eind oktober 2021 mogelijk om je hieronder in te schrijven voor Basisstudie Islam. De studie start al begin oktober. In beginsel wordt iedere nieuwe inschrijving ingedeeld in Basisstudie Islam module 1. Aan het begin van het onderwijsjaar wordt de cursist getoetst om te bepalen of hij/zij in de juiste klas zit qua niveau.

Groepen en Niveaus

Groepen Leeftijd Niveau
Basisstudie Islam 1 Mannen 13 jaar en ouder Niveau 1
Basisstudie Islam 2 Vrouwen 13 jaar en ouder Niveau 1
Basisstudie Islam 2 Vrouwen 13 jaar en ouder Niveau 2
Basisstudie Islam 3 Vrouwen 13 jaar en ouder Niveau 3
Basisstudie Islam 4 Vrouwen 13 jaar en ouder Niveau 4

Lesdagen en Lestijden

Groepen Lesdagen Lestijden Docenten
Basisstudie Islam 1 Mannen Vrijdag 18:00 – 19:30 uur Zakaria Hajji
Basisstudie Islam 1 Vrouwen Vrijdag 18:00 – 19:30 uur Fatima Amghar
Basisstudie Islam 2 Vrouwen Vrijdag 19:45 – 21:15 uur Fatima Amghar
Basisstudie Islam 3 Vrouwen Vrijdag 18:00 – 19:30 uur Abdeljalil Sayfaoui
Basisstudie Islam 4 Vrouwen Vrijdag 19:45 – 21:15 uur Abdeljalil Sayfaoui

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor รฉรฉn van bovenstaande Islamitische onderwijsprogramma’s? Dat kan via deย inschrijfpagina