Islam

Fadjr 05:16
Fadjr
05:16
Duhr
13:42
Asr
17:02
Maghreb
19:55
Isha
21:45
Kennis van de Islam

De islam is geen nieuwe godsdienst, maar een vervolmaking van dezelfde fundamentele waarheid die Allah swt door middel van Zijn profeten eerder aan de mensheid heeft geopenbaard. Dit is een manier van leven die gekenmerkt wordt door vrede met Allah swt, in jezelf en met Zijn creatie. De naam van Gods religie ‘islam’ is niet door mensen verzonnen. Het is door Allah swt als naam voor Zijn religie gekozen en Hij heeft het duidelijk vernoemd in Zijn laatste openbaring aan de mens. In het laatste geschrift van de Goddelijke openbaring, de Koran, verklaart Allah swt het volgende.

“Heden heb ik uw religie voor u vervolmaakt, en Mijn gunst aan u voltooid, en Ik heb de Islam voor u als religie gekozen.” (Koran 5:3)

Met het aanbieden van islamitisch onderwijs neemt het ICCLR haar verantwoordelijkheid en vervult het haar islamitische plicht. Hiermee biedt het ICCLR iedereen de mogelijkheid om kennis op te doen over fundamentele zaken binnen de geloofsleer en het praktiseren van bepaalde rituelen die de moslim verplicht hoort te kennen.

Basisstudie Islam I & II & III

Tijdens de basisstudie Islam wordt u de basis van de Islam op een eenvoudige en duidelijke manier stap voor stap uitgelegd. U leert zowel over de grondbeginselen van het geloof als over de praktische handelingen die verbonden zijn aan het bidden. Hiernaast worden ook andere onderwerpen besproken die verband houden met het geloof, rituelen en gedragsregels.

De volgende vakken worden tijdens deze studie behandeld:
– Aqiedah (zuilen van de Imaan)
– Figh (zuilen van de Islam)
– Hadith (de 40 Hadith van Imam Nawawi)

De cursus wordt verzorgd door de docenten: Abdeljalil Sayfaoui, Zakaria Hajji en Fatima Amghar. De colleges zijn in het Nederlands met de bronteksten direct uit het Arabisch.

Op dit moment bieden wij drie modules aan: module 1, module 2 en module 3. Op basis van jouw niveau kan jij je aansluiten bij de module die het beste bij je past.

Jaarplanningen
Het ICCLR werkt met jaarplanningen voor de verschillende categorieën. De jaarplanning van de cursus Basisstudie Islam niveau I, II en III kan hieronder bekeken worden.

Jaarplanning Basisstudie Islam 2019-2020

Lesgeld
Lesgeld voor een heel onderwijsjaar bedraagt €150,-. Voor nieuwe broeders en zusters in de Islam is de cursus gratis.

Inschrijvingen Basisstudie Islam

Voor broeders en zusters vanaf 13 jaar en ouder is het tot 15 oktober 2019 mogelijk om je hier in te schrijven voor Basisstudie Islam. De studie start al op vrijdag 27 september. In beginsel wordt iedere nieuwe inschrijving ingedeeld in Basisstudie Islam I. Aan het begin van het onderwijsjaar wordt de cursist getoetst om te bepalen of hij/zij in de juiste klas zit qua niveau. 

Groepen en Niveaus

Groepen

Leeftijd

Niveau

Basisstudie Islam I Mannen

13 jaar en ouder

Niveau I

Basisstudie Islam I Vrouwen

13 jaar en ouder

Niveau I

Basisstudie Islam II Vrouwen

13 jaar en ouder

Niveau II

Basisstudie Islam III Vrouwen

13 jaar en ouder

Niveau III

 

Lesdagen en Lestijden

Groepen

Lesdagen

Lestijden

Basisstudie Islam I Mannen

Vrijdag

18:00 – 19:30 uur

Basisstudie Islam I Vrouwen

Vrijdag

18:00 – 19:30 uur

Basisstudie Islam II Vrouwen

Vrijdag

18:00 – 19:30 uur

Basisstudie Islam III Vrouwen

Vrijdag

19:45 – 21:15 uur

 

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor de cursussen en lessen Islam? Klik op onderstaande button en zie wat er op dit moment beschikbaar is.