Bekeren

Interesse in de islam?

Het bekeren tot de islam gebeurt middels het uitspreken van shahada. Met de shahada getuig je dat er geen enkele god is die het recht heeft om aanbeden te worden, behalve Allah. Ook getuig je dat Mohammed Zijn dienaar en Boodschapper is. Met het uitspreken van de shahada treed je de islam binnen. Dit kan, nadat men overtuigd is van het geloven in de zuilen van imaan en de zuilen van islam, zoals wij verderop in dit artikel zullen benadrukken.

De vijf zuilen van de islam

De Islam betreft ook vijf pilaren waar elke moslim aan dient te houden. Het loslaten van één pilaar staat gelijk tot ongeloof. Het behouden van deze vijf pilaren is dus essentieel om moslim te kunnen zijn.

 1. Shahada
 2. Gebed
 3. Zakat
 4. Vasten in Ramadan
 5. Hajj

De zes zuilen van de imaan

Er zijn zes pilaren in de Islam. Hier dient elke moslim in te geloven. Deze pilaren vormen een sterke fundament voor de moslim waarin geen twijfel over mag en kan bestaan.

 1. Geloof in Allah
 2. Geloof in de Engelen
 3. Geloof in de gezonden Boeken
 4. Geloof in alle Boodschappers
 5. Geloof in de Laatste Dag
 6. Geloof in het Lot (Qadr)

Ihssan

‘Ihssan’ verwijst naar de innerlijke dimensie van het geloof en de aanbidding in de islam. Het vertegenwoordigt excellentie in aanbidding en spirituele perfectie. Ihssan houdt in dat men Allah aanbidt alsof men Hem ziet, en als men Hem niet ziet, zich ervan bewust te zijn dat Hij jou ziet. Het omvat het streven naar spiritualiteit, morele integriteit en een diepe toewijding aan het dienen van Allah.

Bekeren bij ICCLR? Hoe gaat dat?

Welkom bij onze gemeenschap en gefeliciteerd met je beslissing om de islam te omarmen. We zijn verheugd om je op deze reis te begeleiden en je te ondersteunen bij het verkennen en begrijpen van de prachtige principes van onze religie.

Als onderdeel van ons begeleidingsprogramma voor nieuwe bekeerlingen, streven we ernaar om ervoor te zorgen dat je een stevige basis hebt in de fundamenten van de islam voordat je je certificaat ontvangt. We geloven dat een grondige kennis van de basisprincipes essentieel is voor een vruchtbare en vervullende reis in het geloof.

Daarom hebben we besloten om een evaluatietest in te voeren die je na zes maanden kunt afleggen. Deze test zal je begrip van de basisprincipes van de islam testen, waaronder geloofsprincipes, rituelen en ethiek. Het doel van deze test is niet om te beoordelen, maar eerder om te verzekeren dat je een solide begrip hebt van de essentiële aspecten van ons geloof.

Na het succesvol afronden van de test, ontvang je een certificaat van voltooiing als erkenning van je toewijding en inzet voor het leren en begrijpen van de islam. Dit certificaat zal dienen als een symbool van je vooruitgang en als een herinnering aan je toewijding aan het geloof. Het certificaat kun je ook gaan gebruiken bij o.a de bedevaart, umrah of als je gaat trouwen.

We moedigen je aan om actief deel te nemen aan onze educatieve en gemeenschapsactiviteiten, evenals om vragen te stellen en te blijven leren tijdens je reis. Onze gemeenschap staat altijd klaar om je te ondersteunen en te begeleiden.

Nogmaals, welkom bij de gemeenschap en veel succes met je verdere reis in de islam.

Bekeren?

Wil je bij het ICCLR bekeren? Schrijf je in via onderstaande button zodat er contact met je kan worden opgenomen. Ben je nog geen 18 jaar en ouder dan moeten je ouders toestemming geven en vragen wij om hun aanwezigheid bij de intake.