Basisstudie modules

Modules Basisstudie Islam

De opzet van de basisstudie islamlessen is vanaf het onderwijsjaar 2024-2025 gewijzigd. Vanaf heden worden de lessen opgedeeld in modules die gedurende het jaar worden gegeven. Sommige modules worden meerdere  keren per jaar georganiseerd. Via onderstaand formulier kun je je hiervoor aanmelden. Let op het aanbod van de modules verschilt per geslacht.

De modules worden uitsluitend op de vrijdagen gegeven van 18:30 – 20:30

 

 

Opvoeden van kinderen In deze module leer je hoe je kinderen kunt opvoeden vanuit een Islamitisch perspectief, met aandacht voor waarden en normen.
Het huwelijk Deze module behandelt de basisprincipes en regels van het huwelijk in de Islam.
De Hadj In deze module leer je stap voor stap hoe je de Hadj, de bedevaart naar Mekka, moet verrichten.
Het gebed Deze module biedt een uitgebreide gids voor het gebed, van begin tot eind, inclusief alle benodigde stappen en voorschriften.
Hadith wetenschap (basis) Je maakt kennis met de basisprincipes van Hadith-wetenschap, inclusief de samenstelling en structuur van een Hadith
De zuilen van het geloof Deze module geeft een algemeen overzicht van de zes zuilen van het geloof, gebaseerd op de Hadith Djibriel.
De zuilen van de Islam In deze module leer je over de vijf zuilen van de Islam, zoals beschreven in de Hadith Djibriel.
Tadjweed regels (Al Fatiha) Deze module leert je de basisregels van tadjweed en hoe je soerat Al Fatiha correct reciteert. Voorwaarde is dat je Arabisch kunt lezen.
Ramadan In deze module leer je over de geschiedenis en de regels van het vasten tijdens de Ramadan.