Islam

الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا

Heden heb Ik uw religie voor u vervolmaakt, en Mijn gunst aan u voltooid, en Ik heb de Islam voor u als religie gekozen
(Al-Ma-idah – De Tafel: Ayaat 3)

Kennis van de islam

De islam is geen nieuwe godsdienst, maar een vervolmaking van dezelfde fundamentele waarheid die Allah swt door middel van Zijn profeten eerder aan de mensheid heeft geopenbaard. Dit is een manier van leven die gekenmerkt wordt door vrede met Allah swt, in jezelf en met Zijn creatie. De naam van Gods religie ‘islam’ is niet door mensen verzonnen. Het is door Allah swt als naam voor Zijn religie gekozen en Hij heeft het duidelijk vernoemd in Zijn laatste openbaring aan de mens zoals uit bovenstaande ayaat blijkt.

Met het aanbieden van islamitisch onderwijs neemt het ICCLR haar verantwoordelijkheid en vervult het haar islamitische plicht. Hiermee biedt het ICCLR iedereen de mogelijkheid om kennis op te doen over fundamentele zaken binnen de geloofsleer en het praktiseren van bepaalde rituelen die de moslim verplicht hoort te kennen.

De Basisstudie Islam wordt aangeboden in verschillende modules, waarvan sommige meerdere keren per jaar. De volgende modules zijn beschikbaar:

Opvoeden van kinderen In deze module leer je hoe je kinderen kunt opvoeden vanuit een Islamitisch perspectief, met aandacht voor waarden en normen.
Het huwelijk Deze module behandelt de basisprincipes en regels van het huwelijk in de Islam.
De Hadj In deze module leer je stap voor stap hoe je de Hadj, de bedevaart naar Mekka, moet verrichten.
Het gebed Deze module biedt een uitgebreide gids voor het gebed, van begin tot eind, inclusief alle benodigde stappen en voorschriften.
Hadith wetenschap (basis) Je maakt kennis met de basisprincipes van Hadith-wetenschap, inclusief de samenstelling en structuur van een Hadith
De zuilen van het geloof Deze module geeft een algemeen overzicht van de zes zuilen van het geloof, gebaseerd op de Hadith Djibriel.
De zuilen van de Islam In deze module leer je over de vijf zuilen van de Islam, zoals beschreven in de Hadith Djibriel.
Tadjweed regels (Al Fatiha) Deze module leert je de basisregels van tadjweed en hoe je soerat Al Fatiha correct reciteert. Voorwaarde is dat je Arabisch kunt lezen.
Ramadan In deze module leer je over de geschiedenis en de regels van het vasten tijdens de Ramadan.

 

 

De modules worden verzorgd door de docenten: Abdeljalil, Zakaria, Fatima en Bouchra. De modules zijn in het Nederlands met de bronteksten direct uit het Arabisch.

Schrijf je in via onderstaande link. Voor broeders en zusters die niet langer dan 2 jaar geleden zijn bekeerd worden de modules kosteloos aangeboden.

 

Wil je op de hoogte blijven van wanneer je je kunt inschrijven bij onze lessen? Meld je dan aan voor onze WhatsApp kanaal.