Hulp Coronacrisis

Fadjr 06:22
Fadjr
06:21
Duhr
12:37
Asr
14:17
Maghreb
16:36
Isha
18:32

ICCLR zoekt coronacrisis vrijwilligers!

Het ICCLR heeft een algemeen nuttige functie. Dat wil zeggen dat alle activiteiten en bestedingen van het ICCLR in het teken staan van het belang voor de samenleving als geheel en datgene wat voor het welzijn van de samenleving nuttig, gewenst of noodzakelijk is.

ICCLR ziet het dan ook als haar plicht om, met behulp van haar vrijwilligers, hulp en ondersteuning aan te bieden aan de kwetsbare mensen in deze hectische tijden!
Het is niemand ontgaan wat er zich nu afspeelt. Het coronavirus slaat overal toe en de zwakkeren en ouderen in onze samenleving worden het hardst getroffen. Ze raken in sociaal isolement en kunnen de deur niet meer uit voor hun dagelijkse behoeften, boodschappen en medicijnen.

Oproep aan vrijwilligers:
Ben jij bereid om hun boodschappen te doen en/of medicijnen voor ze op te halen? Meld je aan dan via onderstaand formulier.

 

{قُلْ إِنَّ رَبِّي يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَيَقْدِرُ لَهُ ۚ وَمَا أَنفَقْتُم مِّن شَيْءٍ فَهُوَ يُخْلِفُهُ ۖ وَهُوَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ}

{Zeg: Mijn Heer voorziet ruimschoots in het levensonderhoud van wie van Zijn dienaren Hij wil en ook met mate. En als jullie iets als bijdrage schenken, dan zal Hij het vergoeden; Hij is de beste voorziener.}

[39 سبا: من الآية | Soera 34 – Saba: ayaat 39]

Waarom vrijwilligerswerk binnen ICCLR?

Vrijwilligerswerk zit diep geworteld in de islam. Als vrijwilliger doe je belangrijk werk voor onze gemeenschap, je omgeving en voor het beeld dat men heeft van de Islam. Daarnaast doe je ervaringen op waardoor je jezelf verder kan ontwikkelen. De belangrijkste beloning van dit werk ontvang je echter van Allah.

Willen wij als gemeenschap vooruit komen en onszelf ontwikkelen, dan dienen wij de volgende vers niet te vergeten:

{…إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّىٰ يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْنَ…}

{…Voorwaar, Allah zal (de goede toestand van) een volk niet veranderen, totdat zij het zelf veranderen…}

[11 الرّعد: من الآية | Soera 13 – Ar-Ra’d – De Donder: ayaat 11]

Aanmelden als Coronacrisis vrijwilliger