Huiswerkbegeleiding en vaardigheden

Fadjr 06:22
Fadjr
06:22
Duhr
12:38
Asr
14:17
Maghreb
16:36
Isha
18:32

Huiswerkbegeleiding en vaardigheden

Op deze pagina vindt u meer informatie over onze huiswerkbegeleiding en bijles aanbod en cursussen vaardigheden die ICCLR aanbiedt. U kunt het gewenste aanbod open klikken (klik op het plusje) waarnaar u voorziet wordt van de benodigde informatie.

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

Laatst geupdate 21-10-2019
ICCLR voorziet in de behoefte van veel leerlingen en studenten die op enig moment gedurende hun studiecarrière begeleiding nodig hebben. Huiswerkbegeleiding binnen ICCLR biedt studenten een studie-omgeving waarin gewerkt wordt aan structuur, planning en waarbij de inhoudelijke begeleiding wordt uitgevoerd door kundige vrijwilligers.

Aanbod huiswerkbegeleiding onderwijsjaar 2019-2020

 • Leerlingen middelbaar onderwijs (VMBO, HAVO en VWO)

Bijles

Bijles

Laatst geupdate 15-11-2020
ICCLR verzorgt maandelijks bijles verzorgen voor kinderen (jongens en meisjes) van groep 8 van de basisschool die nu als advies VMBO Kader of VMBO TL hebben. Bijles zal per onderwerp en klassikaal gegeven worden.

Bijles taal en begrijpend lezen voor kinderen van groep 8 die een voorlopig advies VMBO Kader of VMBO TL hebben.

 • 25-11-2020 (15:00 tot 17:00 uur)

 

Vaardigheden (Workshops)

Vaardigheden

Laatst geupdate 02-01-2020
Behalve het structurele aanbod van huiswerkbegeleiding, vinden er tevens modulaire en kortstondige cursussen plaats die gericht zijn op (sociale en educatieve) vaardigheden. ICCLR is zich bewust van maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van (sociale) media, ICT, persoonlijke effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Het aanbod van de cursussen is afgestemd op deze ontwikkelingen en is geschikt voor verschillende doelgroepen.

Workshop Leren Presenteren

Op de middelbare school moet je af en toe voor de klas staan om een presentatie te geven. Voor veel leerlingen is dit best spannend; ze worden er zenuwachtig van of komen niet uit hun woorden.

Op zondag 5 Januari bieden we geheel kosteloos een workshop aan Leren Presenteren. Tijdens de workshop krijg je wat handvatten toegereikt die je helpen om jezelf beter voor te bereiden op zo een presentatie.

Wil je je kind opgeven om deel te namen aan de workshop? Meld je dan hieronder aan via het aanmeldformulier Workshop Leren Presenteren.

Workshop Overleven in de brugklas

Gepland: 17-11-2019 Workshop Brugklas Overleven
19:00-20:00 meisjes, 20:00-21:00 jongens.

Zo veel vakken, zo veel boeken, zo veel huiswerk!
En al die toetsten! Zo veel leerlingen en al die verschillende docenten!
Zo veel lokalen! Waar moet ik zijn? Wat moet ik nog doen?
Welk docent was dat ook alweer? Wat moet ik in mijn agenda zetten?
Ik weet het echt niet meer!!!

Herken jij deze frustraties in de brugklas? Komt er te veel op je af en heb
je het gevoel dat je er geen controle meer over hebt? Presteer je daardoor
minder op school?

Wil je leren hoe dit kunt aanpakken? Scroll dan verder naar beneden en schrijf je in voor de workshop Overleven in de Brugklas!

Aanbod overige trainingen onderwijsjaar 2019-2020

 • Mediawijsheid
 • Leren presenteren
 • Sollicitatietrainingen
 • ICT-vaardigheden

Cito Training

Cito Training

Laatst geupdate dec-22
De laatste drie jaar van de basisschool zijn een nieuwe fase in het onderwijs van het kind. Stap voor stap worden de kinderen klaargestoomd voor de middelbare school. Het schooladvies voor de middelbare school, gegeven in groep 7 (voorlopig advies) en groep 8 (definitief advies), wordt gebaseerd op prestaties (Cito-toetsen en methodetoetsen) en gedragskenmerken als werkhouding, motivatie en zelfstandigheid. ICCLR gelooft dat sommige basisschoolleerlingen met extra trainingen meer zelfvertrouwen ontwikkelen en veel beter in staat zijn op hun eigen niveau te presteren. Daarom biedt ICCLR jaarlijks cito-trainingen aan in de wintervakantie aan leerlingen uit groep 7 en groep 8.

Aanbod Cito Training

 • Wie: Leerlingen van groep 7 en 8
 • Locatie: ICCLR, Pratumplaats 3
 • Tijd: 31-dec-2022 09:00-12:30 & 1-jan-2023 13:00-16:30
 • Bijdrage: € 5,- (leermiddelen en hapje/drankje)
 • Aanmelden via onderstaand inschrijfformulier

Inschrijven

Wil je (je kind) inschrijven voor de wekelijkse huiswerkbegeleiding op zondag of eenmalig een bijles of workshop volgen? Dat kan hieronder.

HuiswerkbegeleidingJongens en Meisjes (Voortgezet Onderwijs)

Cito Training31 december '22 en 1 januari '23