duhr 13:38
fadjr
04:00
duhr
13:38
asr
17:36
maghreb
20:56
isha
23:07

Ramadan ICCLR 2024

Ramadan 2024

Begin van de Ramadan

Op maandag 11 maart start in sha Allah de gezegende maand Ramadan. Hiermee start een bijzondere maand van aanbidding en bezinning voor ons allen. Ook dit jaar zullen er vanuit ICCLR verschillende lezingen en activiteiten aangeboden worden. De planning hiervoor vind je onderaan deze pagina.

Taraweeh-gebed

Het taraweeh-gebed vindt zowel na het ishaa-gebed als voor (60 min) het fajr-gebed plaats. Zowel het ishaa- als het fajr-gebed zullen gedurende de ramadan direct na de adhaan plaatsvinden.
Gedurende de Ramadan is het aantal bezoekers in de moskee hoger dan normaal. Daarom worden er extra voorzieningen op het eigen terrein ingericht om alle bezoekers de mogelijkheid te geven het gebed mee te verrichten. Dit betekent echter ook dat het aantal parkeerplaatsen op het terrein rondom de moskee minimaal is. ICCLR zet een aantal vrijwilligers in om het verkeer in goede banen te leiden. Wij vragen een ieder daarom hun instructies op te volgen en om rekening te houden met de onderstaande regels.
  • Kom, indien mogelijk, lopend of op de fiets naar de moskee voor het taraweeh-gebed. Hiermee beperken we samen de overlast voor de omgeving rondom de moskee;
  • Kom je toch met de auto, dan kun je je auto parkeren op de parkeerplaats van Castellum, achter de moskee of op de parkeerplaats van het winkelcentrum Parkwijk. Beide zijn op loopafstand van de moskee. Voorkom het parkeren in de woonwijk, omdat dit vaak na het gebed leidt tot overlast voor de buurt. Gedurende de maand Ramadan zal er regelmatig worden gehandhaafd op en rondom de moskee. Voorkom dus een boete en maak alleen gebruik van de beschikbare parkeervakken. Gedurende de Ramadan 2023 zijn uiteindelijk meer dan 230 boetes uitgeschreven;
  • Houd bij het parkeren rekening met anderen en parkeer je voertuig binnen de lijnen;
  • Het verrichten van het gebed op het buitenterrein is niet toegestaan en zal niet worden gefaciliteerd in verband met eventuele overlast voor onze nieuwe buren;
  • Ben je klaar met het verrichten van het Taraweeh-gebed, dan vragen we je om niet in de omgeving te blijven hangen en direct naar huis te gaan;
  • Ook vragen we je onze ontvangstcommissieleden en parkeervrijwilligers, die ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid, te allen tijde te respecteren en hun instructies op te volgen. Zij voeren slechts het beleid uit en zijn er voor jouw en onze veiligheid.

 

Gebruik van flesjes water

Al enkele jaren hanteert ICCLR in het kader van duurzaamheid het beleid dat er geen flesjes water worden uitgedeeld in de moskee. Wij willen onze bezoekers daarom vragen deze niet te doneren. Uiteraard staat het bezoekers vrij om eigen flessen/bidons mee te nemen die in de moskee kunnen worden (bij)gevuld.

 

Ramadanplanning 2024

Gebedsrooster Ramadan 2024

Ramadan 2024