fadjr 05:47
fadjr
05:47
duhr
12:53
asr
15:34
maghreb
18:09
isha
19:53

Eid-ul-Fitr 2023

Eid-ul-Fitr 2023

Het ‘Eid-ul-Fitr-gebed
ICCLR organiseert in sha Allah het ‘Eid-gebed. Het gebed zal in sha Allah op vrijdag 21 april plaatsvinden om 7:30. De moskee opent haar deuren om 06:00u. Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent en niet pas om 07:30u aan komt lopen, zodat ook onze vrijwilligers mee kunnen bidden.
Gebedsplekken in en rond de moskee
We verwachten dat veel mensen het Eid-gebed komen verrichten bij ICCLR. Binnen en buiten de moskee zijn de volgende gebedsplekken beschikbaar:
 
Binnen
Broeders: Begane grond en 1e verdieping. Toegang alleen via de hoofdingang
Zusters: 2e verdieping. Toegang enkel via de zij-ingang (vrouweningang). Neem een eigen gebedskleed mee
 
Buiten
Het gebed kan ook op het buitenterrein worden verricht in de tent. Deze bevindt zich op de eigen parkeerplaats aan de achterkant van het gebouw.  Houd er rekening mee dat je bij een volle bezetting van de ruimtes in de moskee een gebedsplek in de tent toegewezen krijgt en je je warm aankleedt. Neem ook je eigen gebedskleed mee.
Het is niet toegestaan om op het gras aan de voorkant te bidden. Ook is het niet toegestaan om op de toegangswegen het gebed te verrichten, zowel in als buiten het gebouw. Deze plekken dienen in geval van nood altijd vrij te zijn!
 
Parkeren
Het aantal parkeerplekken is zeer beperkt. Er kan niet worden geparkeerd op de eigen parkeerplaats achter de moskee. Parkeer daarom op voorhand al op de parkeerplaats bij Castellum en voorkom parkeeroverlast in de wijk rondom de moskee. Kom echt alleen met de auto als dit niet anders kan (omdat je bijvoorbeeld niet in de omringende wijken van de moskee woont of niet in staat bent om te lopen of fietsen).
 
Vrijwilligers
De vrijwilligers zijn er om het Eid-gebed in goede banen te leiden. Volg daarom altijd hun aanwijzingen op. Het kan soms voorkomen dat je een lege parkeerplek of gebedsplek ziet. Deze zijn altijd om redenen vrijgelaten voor bijvoorbeeld ouderen of mindervaliden. Graag je begrip hiervoor!
 
We rekenen op je medewerking en zien uit naar een zo mooi mogelijk, gezamenlijk Eid-gebed in sha Allah.
 
Het bestuur van ICCLR wenst u en uw naasten alvast een EID MOUBARAK.