Fadjr 06:22
Fadjr
06:22
Duhr
12:38
Asr
14:17
Maghreb
16:36
Isha
18:32

Ramadan ICCLR 2023

Ramadan 2023

Begin van de Ramadan

Op donderdag 23 maart is de gezegende maand Ramadan gestart. Hiermee bevinden we ons in een bijzondere maand van aanbidding en bezinning voor ons allen. Ook dit jaar zullen er vanuit ICCLR verschillende lezingen en activiteiten aangeboden worden. De planning hiervoor vind je onderaan deze pagina.

Taraweeh-gebed

Dit jaar zal  het Taraweeh-gebed zowel na het ishaa-gebed als voor het fajr-gebed plaatsvinden. Op beide momenten zullen de imams dagelijks 1 hizb van de Koran reciteren. Zowel het ishaa- als het fajr-gebed zullen gedurende de ramadan direct na de adhaan worden verricht.
Gedurende de Ramadan is het aantal bezoekers in de moskee hoger dan normaal. Gedurende de maand wordt er daarom een extra voorziening op op het eigen terrein ingericht om alle bezoekers de mogelijkheid te geven het gebed mee te verrichten. Dit betekent echter wel dat het aantal parkeerplaatsen op het terrein rondom de moskee minimaal is. ICCLR zet een beperkt aantal vrijwilligers in om het verkeer in goede banen te leiden. Wij vragen een ieder daarom hun instructies op te volgen en om zich te houden aan de onderstaande regels.
  • Kom, indien mogelijk, lopend of op de fiets naar de moskee voor het taraweeh-gebed. Hiermee beperken we samen de overlast voor de omgeving rondom de moskee;
  • Kom je toch met de auto, dan kun je je auto parkeren op de parkeerplaats van Castellum, achter de moskee of op de parkeerplaats van het winkelcentrum Parkwijk. Beide zijn op loopafstand van de moskee. Voorkom het parkeren in de woonwijk, omdat dit vaak na het gebed leidt tot overlast voor de buurt. Gedurende de maand Ramadan zal er regelmatig worden gehandhaafd op en rondom de moskee. Voorkom dus een boete en maak alleen gebruik van de beschikbare parkeervakken;
  • Het verrichten van het gebed op het buitenterrein is niet toegestaan en zal niet worden gefaciliteerd in verband met eventuele overlast voor onze nieuwe buren;
  • Ben je klaar met het verrichten van het Taraweeh-gebed, dan vragen we je om niet in de omgeving te blijven hangen en direct naar huis te gaan;
  • Ook vragen we je de vrijwilligers die ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid, te allen tijde te respecteren en hun instructies op te volgen. Zij voeren slechts het beleid uit en zijn er voor jouw en onze veiligheid.

Gebruik van flesjes water

Al enkele jaren hanteert ICCLR in het kader van duurzaamheid het beleid dat er geen flesjes water worden uitgedeeld in de moskee. Wij willen onze bezoekers daarom vragen deze niet te doneren. Uiteraard staat het bezoekers vrij om eigen flessen/bidons mee te nemen die in de moskee kunnen worden (bij)gevuld).

Ramadanplanning 2023