fadjr 05:47
fadjr
05:47
duhr
12:53
asr
15:34
maghreb
18:09
isha
19:53

Parkeren rondom de moskee

Parkeren rondom de moskee
ICCLR ziet in de afgelopen periode het aantal moskeebezoekers toenemen. Alhamdoulillah. Echter brengt dat ook met zich mee dat sommige bezoekers steeds creatiever worden in het parkeren van hun voertuig bij en rondom de moskee. Omdat dit steeds extremere vormen aanneemt en het aantal klachten alleen maar toeneemt, informeren we je over het volgende:

Het parkeren van je voertuig dient in de daarvoor bestemde vakken plaats te vinden. Dit betekent dat het gebruik van de volgende locaties als parkeerplaats niet is toegestaan!
– Op het gras bij de moskee en in de wijk
– Toegangswegen op het terrein
– Loop- en fietspaden
– Stoepen
– Langs de heggen
– De privé parkeervakken van onze buren van Reinaerde

Als moskee kunnen en mogen wij niet handhaven, maar het effect is helaas wel dat het asociaal parkeergedrag teweegbrengt dat ons gebedshuis, bezoekers en nog belangrijker ons geloof hiermee in een kwaad daglicht komt. Er zijn Alhamdoulillah voldoende gratis parkeervoorzieningen op loopafstand van de moskee (o.a. parkeerplaats Castellum, winkelcentrum Parkwijk). Maak daar gebruik van en mocht je later bij het gebed aanwezig zijn, dan kun je het gemiste deel inhalen.
Ben je een moskeebezoeker die op loopafstand woont van de moskee, dan willen we je verzoeken om, waar mogelijk, lopend of op de fiets naar de moskee te komen op drukke momenten.

ICCLR-parkeerwachten
Om het parkeren op het terrein in goede banen te leiden zet ICCLR op drukke momenten eigen vrijwilligers in als parkeerwachten. Zij worden niet door iedereen gerespecteerd. Wij verzoeken je hun instructies op te volgen en niet in discussie te gaan als zij aangeven dat de parkeerplaats vol is. Het beleid dat zij uitvoeren is bepaald door het bestuur. Mocht je het niet eens zijn met dit beleid, dan staan we uiteraard open voor jouw feedback.

Strenger handhaven
In overleg met de handhavende instanties zal de komende periode strenger worden toegezien op het parkeergedrag en boetes worden uitgedeeld in situaties waarin niet wordt voldaan aan de wetgeving rondom het parkeren.

Laten we samen ervoor zorgen dat we verandering brengen in deze situatie en als moslimgemeenschap laten zien dat we onze buren respecteren zoals de Islam dat van ons vraagt.