Fadjr 06:18
Fadjr
06:18
Duhr
12:36
Asr
14:18
Maghreb
16:38
Isha
18:33

Eid ul Fitr 2021

ICCLR organiseert het ‘Eid-gebed
ICCLR organiseert in sha Allah het ‘Eid-gebed. Het gebed zal in sha Allah op donderdag 13 mei om 8:00u van start gaan. De moskee opent haar deuren om 06:00u. Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent en niet pas om 08:00u aan komt lopen, zodat ook onze vrijwilligers mee kunnen bidden. Gebedsplekken kunnen niet worden gereserveerd.
 
Gebedsplekken in de moskee
Door de coronamaatregelen heeft ICCLR een beperkt aantal gebedsplekken beschikbaar om het gebed binnen in de moskee te verrichten. De gebedsplekken in de moskee zijn toegankelijk voor zowel de broeders en zusters.
 
Gebedsplekken buiten onder voorbehoud van het weer
Het gebed kan onder voorbehoud van het weer ook buiten worden verricht. De gebedsplekken buiten zijn echter alleen toegankelijk voor broeders en alleen beschikbaar op de eigen parkeerplaats aan de achterkant van het gebouw en op de eigen fietsenstalling. Houd er rekening mee dat je bij een volle bezetting van de moskee een gebedsplek buiten toegewezen krijgt. Kleed je daarom goed aan op het weer. De gebedsplekken buiten zijn niet overdekt!
 
Coronamaatregelen ‘Eid-gebed
Ook voor het Eid-gebed gelden dezelfde coronamaatregelen als bij de reguliere gebeden. Samengevat is dit:
– 1,5m afstand
– Een eigen gebedskleed is verplicht
– Sokken zijn verplicht in de moskee
– Een (plastic) tasje voor je schoenen is verplicht
– Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf het binnentreden van de moskee
– Het mondkapje dient ook op de gebedsplek gedragen te worden en de neus en mond bedekken
 
Parkeerplekken
Het aantal parkeerplekken is zeer beperkt. Er kan namelijk alleen geparkeerd worden op de openbare parkeerplaats tussen de moskee en het kinderdagverblijf. Er kan niet worden geparkeerd op het grasveld of achter de moskee. Parkeer daarom op voorhand al op de parkeerplaats bij Castellum en voorkom parkeeroverlast in de wijk rondom de moskee.
Kom echt alleen met de auto als dit niet anders kan (omdat je bijvoorbeeld niet in de omringende wijken woont van de moskee). 
 
Opvolgen instructies vrijwilligers
De vrijwilligers zijn er om het Eid-gebed in goede banen te leiden. Volg daarom altijd hun aanwijzingen op. Het kan soms voorkomen dat je toch een lege parkeerplek of gebedsplek ziet. Deze zijn altijd om redenen vrijgelaten voor bijvoorbeeld ouderen of mindervaliden. Graag je begrip hiervoor.
 
Na het gebed
Na het gebed zullen de vrijwilligers zorgen voor het gecontroleerd verlaten van de moskee en het terrein. Wij willen je verzoeken te blijven zitten en ook hier de aanwijzingen van de vrijwilligers op te volgen. Blijf daarnaast niet hangen op het terrein en ga alsjeblieft direct naar huis.
 
Houd alsjeblieft te allen tijde de richtlijnen van de RIVM in acht. Omhels elkaar niet en geef elkaar geen hand. We rekenen op je medewerking en zien uit naar een zo mooi mogelijk, gezamenlijk Eid-gebed in sha Allah.
 
Het bestuur van ICCLR wenst u en uw naasten alvast een EID MOUBARAK.