Duhr 13:39
Fadjr
05:31
Duhr
13:39
Asr
16:49
Maghreb
19:38
Isha
21:25

Opheffing avondklok per 28 april

Opheffing avondklok per 28 april

Alhamdoulillah. De avondklok wordt per 28 april om 4:30u opgeheven. Dit betekent dat we per dan in sha Allah het gezamenlijke fajr- en isha-gebed weer op de reguliere tijd zullen verrichten.

Wat het opheffen van de avondklok betekent voor het taraweeh -en het Eid-gebed leggen we hieronder uit.

 

Taraweeh-gebed

In de afgelopen week hebben we allemaal het gemis ervaren van het taraweeh-gebed wat voor velen van ons onlosmakelijk verbonden is met deze gezegende maand. Met de opheffing van de avondklok zal ook dit gebed weer mogelijk worden gemaakt in sha Allah. Dit gaat echter niet zonder de nodige maatregelen.

 

De volgende regels zijn vanuit het bestuur vastgesteld:

 • Voor het Taraweeh-gebed wordt het vol=vol-principe gehanteerd. Vooraf reserveren is niet nodig.
 • De deuren van de moskee sluiten als het maximale aantal plekken bereikt is OF als de iqama van het isha-gebed van start is gegaan. De deuren blijven gesloten totdat het taraweeh-gebed afgelopen is.
 • Bezoekers die de moskee gedurende de gebeden verlaten, kunnen niet meer terug naar binnen.
 • Het mee verrichten van het gebed op het buitenterrein is niet toegestaan en zal niet worden gefaciliteerd gezien het tijdstip van het gebed.
 • Het advies is om kinderen jonger dan 12 jaar niet mee te nemen, gezien het beperkt aantal gebedsplekken.
 • De vrijwilligers die ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid, dienen te allen tijde gerespecteerd te worden. Ook dienen hun instructies opgevolgd te worden. Zij voeren slechts het beleid uit en zijn er voor jouw en onze veiligheid.

 

Naast deze maatregelen blijven de volgende basisregels gelden voor elke bezoeker:

 • Het bewaren van 1,5m afstand tussen bezoekers.
 • Een mondkapje (die de mond en neus bedekt) is vanaf het betreden van de moskee verplicht.
 • Het verplicht desinfecteren van de handen bij de ingang.
 • Een eigen gebedskleed is verplicht.
 • De schoenen worden in een eigen tas meegenomen naar de bidplek.
 • Bij klachten die passen bij het coronavirus, zoals neus- en verkoudheidsklachten en hoesten, dien je thuis te blijven.
 • In geval van een bevestigde besmetting met het coronavirus geldt een meldplicht via https://icclr.nl/coronamelden/.

 

Als aanvulling willen we je vragen om lopend of op de fiets te komen als je in de buurt woont. Hiermee beperken we samen de overlast voor de omgeving rondom de moskee.

 

Vrijwilligers nog steeds nodig

Voor het kunnen organiseren van het taraweeh-gebed zijn voldoende vrijwilligers een eis. Zij zorgen ervoor dat het proces in goede banen wordt geleid. In totaal zijn dagelijks 12 vrijwilligers nodig op verschillende plekken. Mocht je nog niet actief zijn en wil je meehelpen met het toezicht en de handhaving voor het taraweeh-gebed, meld je dan aan vòòr 26 april bij het bestuur via Whatsapp op 06-40674320 en geef aan op welke dagen je beschikbaar bent. Jouw hulp is echt hard nodig om het taraweeh-gebed te kunnen organiseren!

 

Meivakantie

In de periode van 28 april tot en met 9 mei zal in verband met de vakantieperiode binnen het onderwijs de gehele 2e verdieping worden vrijgemaakt voor het vrijdag- en taraweeh-gebed. Dit betekent dat hiermee tijdelijk meer gebedsplekken beschikbaar zijn.

 

Eid ul-Fitr gebed

Als bestuur zijn we druk bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden voor het Eid-gebed. Zodra hier meer over bekend is, zullen we je hier in sha Allah over informeren.

 

Met bovengenoemde maatregelen hopen we het taraweeh-gebed veilig met elkaar te kunnen verrichten. Het strikt naleven van de hierboven genoemde maatregelen is een randvoorwaarde om het gebed met elkaar te kunnen blijven verrichten in de moskee. Wij vragen je daarom de hierboven genoemde maatregelen te respecteren en na te leven. Op deze manier hopen we met z’n allen de laatste twee weken van de Ramadan nog te kunnen profiteren van het taraweeh-gebed.