Duhr 13:39
Fadjr
05:31
Duhr
13:39
Asr
16:49
Maghreb
19:38
Isha
21:25

Ramadan 2021

Ramadan 2021

Programma Ramadan
Over een paar dagen start in shaa Allah de maand Ramadan. Deze maand is een bijzondere maand van aanbidding en bezinning voor ons allen. Ook dit jaar organiseert ICCLR als gevolg van de coronamaatregelen verschillende online lezingen en Koranrecitaties. Onder andere zullen wekelijks verschillende online programma’s worden aangeboden in zowel de Nederlandse als Arabische taal. Naast lezingen en Koranrecitaties zullen ook korte filmpjes aangeboden worden die gerelateerd zijn aan de Ramadan. Omdat de lezingen vooraf opgenomen worden, kunnen deze dus niet fysiek gevolgd worden in de moskee.

De aankondigingen van de lezingen zullen via onze reguliere communicatiekanalen worden verspreid. Houd deze dus goed in de gaten! Mocht je nog geen WhatsApp meldingen krijgen, meld je dan aan voor de WhatsApp service via 06-40674320.

Beperkingen door avondklok
In deze periode waarin de coronapandemie ons dagelijkse leven beïnvloedt en de coronamaatregelen ook impact hebben op hoe moskeeën invulling kunnen geven aan haar reguliere activiteiten zijn we genoodzaakt het taraweeh gebed op te schorten tot tenminste 20 april in shaa Allah. De avondklok biedt helaas geen mogelijkheden om dit gezamenlijk in de moskee te verrichten. Hoe de situatie er na 20 april uitziet, is vooralsnog onduidelijk en afhankelijk van eventuele wijzigingen in het coronabeleid vanuit de overheid. Hier hopen we je zo snel mogelijk over te informeren.

In verband met de avondklok zal de athaan voor het fajr-gebed vanaf zondag 11 april dagelijks om 4:45 uur verricht worden. Het gebed vindt om 5:00 uur plaats. Het tijdstip waarop het vasten begint is vanzelfsprekend het fajr-tijdstip op de gebedskalender. De ramadangebedskalender wordt op de avond van de maanbezichtiging verspreid via WhatsApp en Facebook.

Het isha-gebed zal – anders dan nu het geval is – gedurende de Ramadan niet meer aansluitend aan het maghrib-gebed in de moskee worden verricht. De moskee blijft na het maghrib-gebed geopend tot uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de avondklok (21:30 uur).

Wij hopen dat eventuele versoepelingen op de korte termijn meer mogelijkheden biedt en hopen jullie hier binnenkort over te kunnen informeren.

Moge Allah onze vasten accepteren, onze gebeden verhoren, onze daden belonen en onze zonden vergeven!

Wij wensen je alvast een gezegende Ramadan!

Bijgevoegd: verklaring VIN omtrent ramadan vs. avondklok