Duhr 13:39
Fadjr
05:31
Duhr
13:39
Asr
16:49
Maghreb
19:38
Isha
21:25

Dringend advies mondkapjes | Vol is vol beleid vrijdaggebed

Dringend advies mondkapjes | Vol is vol beleid vrijdaggebed

2 oktober 2020

Beleid kabinet
In het licht van de wens van de Tweede Kamer om voor heel Nederland een eenduidig en dringend advies te geven over het dragen van mondkapjes, gaat het kabinet dit advies precies uitwerken. Vooruitlopend hierop, is vooralsnog het dringend advies om over te gaan tot het dragen van niet-medische mondkapjes in alle publieke binnenruimtes. Het precieze advies en definitie van publieke binnenruimtes wordt uiterlijk aanstaande vrijdag 2 oktober om 18.00 uur in meer detail bekendgemaakt.
(Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/09/30/dringend-advies-tot-dragen-van-mondkapjes)

Besluit bestuur
Als bestuur hebben we besloten om dit dringend advies over te nemen. Afhankelijk van de ontwikkelingen kan dit in de nabije toekomst overgaan tot een verplichting. Vooralsnog is dus het besluit dat we je dringend adviseren om voor het vrijdaggebed een mondkapje op te doen op het moment dat je de moskee binnenkomt en gaat verlaten. Het mondkapje mag je afdoen als je op je plek zit, omdat dan de 1,5 meter al gegarandeerd is vanwege de afstand van de bidplekken.

Vol is vol beleid
Vorige week vrijdag hebben we voor het eerst, door het bereiken van het maximale aantal bidplekken, de deuren moeten sluiten tijdens de vrijdagpreek. Voor de mannen zijn er slechts 150 plekken beschikbaar exclusief vrijwilligers (100 beneden, 50 op de 2e verdieping) en voor de vrouwen zijn er 60 plekken beschikbaar exclusief vrijwilligers. Kom ruim op tijd om een plekje te bemachtigen.

De voorwaarden om het vrijdaggebed bij te wonen vind je hier