Duhr 13:39
Fadjr
05:31
Duhr
13:39
Asr
16:49
Maghreb
19:38
Isha
21:25

‘Eid-gebed 2020

‘Eid-gebed

ICCLR organiseert het ‘Eid-gebed
ICCLR organiseert vrijdag 31 juli in shaa Allah het ‘Eid-gebed. Dit gebed zal in en rondom de moskee plaatsvinden en is toegankelijk voor maximaal 600 personen. Alle mannen van 12 jaar en ouder zijn welkom. 550 plekken zijn te reserveren en 50 plekken houden we aan voor ouderen die niet in staat zijn om zelf te reserveren en geen hulp hebben in de familie om dit voor hen te doen.

Reserveren verplicht
Om het ‘Eid-gebed bij te wonen, dien je te reserveren via de volgende link: https://masjidbox.com/covid/icclr

 1. Reserveren kan vanaf dinsdag 28 juli om 12:00u in de middag.
 2. Klik nadat je het protocol hebt gelezen onderaan de pagina op EID GEBED 1 (je ziet ook meteen hoeveel plekken nog beschikbaar zijn)
 3. Scroll daarna naar beneden en vul je gegevens in
 4. Klik eronder op ‘BOEKEN’

Je ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Controleer eventueel je spambox/ongewenste mailbox. Let op: elke persoon dient een eigen reservering te hebben. Dit wordt gecontroleerd bij de ingang van de moskee.

Voorwaarden bijwonen ‘Eid-gebed:

 • Een eigen gebedskleed is verplicht
 • Sokken zijn verplicht in de moskee
 • Een (plastic) tasje voor je schoenen is verplicht
 • Een mondkapje wordt aanbevolen

Indien je niet aan bovengenoemde voorwaarden voldoet, kun je het gebed helaas niet bijwonen. Wij beschikken helaas niet over gebedskleden, sokken en/of plastic tasjes.

Het gebed zal in shaa Allah om 7:30u beginnen. De moskee opent haar deuren om 06:00u. Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent en niet pas om 07:30u aan komt lopen, zodat ook onze vrijwilligers mee kunnen bidden.

Parkeerplekken
Kom je met de auto?
Het aantal parkeerplekken is beperkt. Er kan alleen geparkeerd worden op de openbare parkeerplaats tussen de moskee en het kinderdagverblijf in. Er kan niet worden geparkeerd op het grasveld, waar voorheen wel geparkeerd werd. Parkeer daarom verderop in de wijk of op de parkeerplaats bij castellum, maar kom alleen met de auto als dit niet anders kan (omdat je niet in de omringende wijken woont van LR).

Kom je op de fiets?
Je kan je fiets niet op slot zetten bij de normale fietsenstalling van de moskee, want die wordt gebruikt als bidplek.

Kom je lopend?
Dankjewel!

Wat gebeurt er als ik bij de moskee aan kom?
Het proces van inchecken is als volgt:

 • De vrijwilliger zal je een aantal vragen stellen om te checken of je aan de gezondheidseisen voldoet
 • Toon je QR-code
 • Ga naar de aangewezen plek. Dit kan binnen of buiten zijn. De vrijwilliger bepaalt dit!

Na het gebed
Na het gebed zullen de vrijwilligers zorgen voor een gecontroleerde flow naar buiten. Wij willen je verzoeken te blijven zitten en de aanwijzingen van de vrijwilliger op te volgen. Houd alsjeblieft te allen tijde de richtlijnen van de RIVM in acht. Omhels elkaar niet en geef elkaar geen hand. Als we allen deze richtlijnen respecteren, kunnen we het ‘Eid-gebed samen veilig verrichten.