Duhr 13:39
Fadjr
05:31
Duhr
13:39
Asr
16:49
Maghreb
19:38
Isha
21:25

Aanvullende maatregelen Coronavirus

بسم الله الرحمن الرحيم

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

Het bestuur van ICCLR heeft vandaag, naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet en RIVM omtrent de aanvullende maatregelen tegen het coronavirus, in een overleg besloten de volgende aanvullende maatregelen te nemen:

 • Wij verzoeken dringend doch vriendelijk moskeebezoekers die onder de volgende doelgroepen (risicogroepen) vallen niet naar de moskee te komen:
  • Patiënten met een immuunstoornis;
  • Mensen met co-morbiditeit(en): chronische hart-, long- en nierziekten, diabetes, bloedziekten, nieuwvorming, of gebruik van immunosuppressiva;
  • Ouderen boven de 60 jaar;
  • Personen die klachten hebben van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts;
  • Personen die onlangs in het buitenland zijn geweest.
 • Wij verzoeken iedereen die wel naar de moskee mag komen om een eigen gebedskleed mee te nemen.
 • Wij verzoeken iedereen die wel naar de moskee mag komen niet in werkkleding te komen, maar met schone kleding naar de moskee te komen.
 • Wij verzoeken iedereen die wel naar de moskee mag komen de wegwerpsokken die bij de voordeur zullen liggen over hun eigen sokken heen te trekken en deze na het verlaten van de moskee weg te gooien.
 • De moskee opent 15 minuten voor gebedstijd en sluit 15 minuten na gebedstijd.

Deze maatregelen gaan per direct in en blijven in ieder geval tot en met 6 april van kracht. Het bestuur van ICCLR voelt zich gedwongen deze aanvullende maatregelen te nemen en sluit verregaande nieuwe maatregelen als het sluiten van de moskee niet uit. Het bestuur bekijkt dit van dag tot dag en gaat morgen in beraad met de koepelorganisatie SMUO.

 

 

 

 

 

Leave a Reply